Uczniowie klasy gastronomicznych i kelnerskich oraz chętni z innych zawodów, do konkursu można przystąpić indywidualnie lub w zespole dwuosobowym.
IV. ZASADY KONKURSU
Stoły zapewniają organizatorzy (ławki szkolne o wymiarach 120 cm x 100cm i 80cm x 80cm) – ilość miejsca w sali ograniczona dlatego liczy się kolejność zgłoszenia do konkursu
Dobór nakrycia – dla dwóch osób, dowolne nakrycie w formie zasiadanej
Zadanie – nakrywanie stołu wykonuje dwuosobowa grupa uczniów.
Uczestnicy nakrywają stół własną bielizną i zastawą stołową.
V. TERMINARZ
Termin konkursu- 15 grudnia 2022r. pracownia nr 2 udostępniona będzie dla uczestników od godziny 12.00
Czas na wykonanie zadania 60 min.
Ocena Jury od godziny 13.00 do 13.15
VI. OCENA PRAC KONKURSOWYCH
Kryteria oceny
dobór bielizny stołowej 0-5 pkt
sposób ułożenia bielizny i zastawy stołowej 0-5 pkt
aranżacja stołu 0-5 pkt
organizacja pracy przy nakrywaniu 0-5 pkt
nowatorstwo 0-5 pkt
wkład własnej pracy w wykonanie elementów dekoracyjnych 0-5 pkt
RAZEM: 30 pkt.
VII. NAGRODY I WYRÓŻNIENIA
I, II, III miejsce- nagrody rzeczowe i dyplomy, pozostałe miejsca dyplomy uczestnictwa. Rozdanie nagród rzeczowych i dyplomów pod koniec kwietnia.